Ququu! Tänään koulus joulujuhla. Pitkästä aikaa kavereita kattoon. Melkein viikkoon en oo niiden pärstöjä nähny. Täältä tullaan. Lahjat ja kortit mukaan täytyy muistaa ottaa, mut en yhtään ihmettele jos unohtuu. Viimme yönä sain pitkästä aikaa nukuttua kunnolla. Millasia suunnitelmia jouluks?

Tosiaan nyt pistän tästä esittelyyn pari kirjaa:
Alyson Noel , Punaiset tulppaanit
Alyson Noel , Sininen kuu
Ai Yazawa , NANA (manga)


Tässä on tosiaan Alyson Noelin kirjottamat Punaiset tulppaanit ja Sininen kuu.


 Punaiset tulppaanit
Ever on menettänyt kaiken, perheensäkin,mutta saanut mystisen kyvyn: hän kuulee ihmisten ajatukset,näkee heidän auransa ja aistii heidän elämäntarinansa pelkästä kosketuksesta. Kyky sulkee tytön yksinäisyyteen. Tai niin hän luulee, kunnes kouluun ilmestyy Damen, jonka ajatuksia ja auraa Ever ei yllättäen pysty näkemään. Komea, salaperäinen poika vetää Everiä vastustamattomasti puoleensa, pois kalifornialaisesta high school -elämästä ja yhä syvemmälle mukaansa toiseen todellisuuteen: mysteerien ja taikuuden kiehtovaan maailmaan, missä mikään ei näytä olevan mahdotonta. Mutta kuka tai mikä Damen todellisuudessa on? Ja mikä on Damenin esiin taikomien punaisten tulppaanien viesti?

Sininen kuu
Ever on alkanut päästä sisälle Damenin kiehtovaan maailmaan, jyvälle kuolemattomuuden ihmeellisestä olemuksesta ja löytämään uudet uskomattomat voimansa. Mutta yhtäkkiä Damenin käytös saa todella omituisia piirteitä ja hänen maagiset voimansa alkavat traagisesti hiipua. Ever etsii vastauksia Valonmaasta, ulottuvuudesta elämän ja kuoleman välillä, ja hänelle paljastuu asioita Damenin pitkästä, synkeästä historiasta. Myös ajan olemuksen salaisuus paljastuu Everille. Sinisen kuun aikaan hän voi palata ajassa taaksepäin ja pelastaa perheensä. Tai  hän voi pelastaa päivä päivältä heikkenevän Damenin. Molempiin hän ei kykene - on tehtävä valinta.

Ai Yazawa, NANA
NANA kertoo kahden täysin erinlaisen naisen tapaamisesta, joilla on myös samat nimet: Nana. Mutta Nana Oosaki on todellinen punk-prinsessa ja vokalisti BLAST -nimisessä yhtyeessä, kun taas Nana Komatsu on rakkaudennälkäinen tyttönen, joka yrittää sinnitellä etäsuhteessa.